Leuk lang weekend

Ons dochtertje had vrijdag een studiedag en zij kon vanaf 12 uur bij de BSO terecht. Mijn vriend kon een paar uurtjes werk wel naar de avond en het weekend verschuiven, waardoor we om 9 uur al in de auto zaten onderweg naar Scheveningen. We installeerden ons en natuurlijk wilde ons dochtertje gelijk een kasteel bouwen. Mijn vriend ging met haar mee naar de zee om met het harde zand te kunnen bouwen. Ik keek genietend toe vanaf ons kleedje. Er lagen wel wat kwallen op het strand, ondanks dat het geen oostenwind was. Dan blijf ik graag uit het water. Ons dochtertje wilde wel graag over en in de golven springen, dus mijn vriend deed dit met haar. Ze letten goed op de kwallen, want ook in het water waren ze zichtbaar. Het laatste uurtje speelde ons dochtertje met andere kinderen bij Beachclub Patagonia met oa trampoline, schommels enz. De ochtend was voorbij gevlogen en we zetten ons dochtertje af bij de BSO. Na een douche dook ik snel mijn bed in, want om 17 uur hadden we een bruiloft. Zo kon ik lang rusten.

We haalden mijn schoonmoeder op om mee te gaan naar de bruiloft van de neef van mijn vriend. Ze trouwden in het mooie stadhuis van Leidschendam en het was een leuke, ontspannen ceremonie. Na de balkonscene verplaatsten we naar het Veur Theater voor het proosten en het diner. Heerlijk om het bruidspaar zo te zien stralen en we gingen ook nog met ze op de foto. Het glutenvrije eten was heel goed geregeld. Tijdens het voorgerecht presenteerde mijn vriend zijn bierABC. Van elke letter had hij een biertje gekocht en hier een leuk verhaal van gemaakt. Ik had de taak om de biertjes weer in de juiste volgorde te zetten. Zijn bijdrage werd heel enthousiast ontvangen. Na het diner gingen wij naar huis. Het was een hele mooie dag geweest.

Zaterdagmiddag hadden wij vanaf 17 uur een bbq met al onze buurtjes in de speeltuin. Er werd gestart met een pubquiz met 25 vragen. Er werd enthousiast gespeeld en het team van mijn vriend won de quiz. Hierna had ik veel verschillende gesprekken en ook met buren die wij nog niet kenden. Alle kinderen speelden weer heel leuk met elkaar, dus hier hadden we geen omkijken naar. Om 21 uur was het echt bedtijd voor ons dochtertje en ook voor mij. Nadat ons dochtertje sliep, sloot mijn vriend zich weer aan bij de buurtjes.

Zondagochtend begonnen we natuurlijk met onze vaderdagcadeaus. Een mooi gedicht en zelfgemaakt sleutelrek van ons dochtertje aangevuld met biertjes, bonbons en tuingereedschap. Hierna ging ik met ons dochtertje zwemmen. Ons buurmeisje van 9 en nog een klasgenootje van ons dochtertje waren er ook. De drie meiden wilden steeds van de glijbaan. Om 10 uur ging het buitenbad open, dus daar zwommen we ook nog een tijdje. Toch was het binnenbad een stuk warmer en wilden de meiden hierna terug. Ze speelden heerlijk tot we aangesproken werden dat onze kinderen niet zonder begeleiding van de glijbaan mochten. We vonden dit onzin, want ze waren al 30 keer geweest. Ook gaf ik aan dat ik vanwege mijn MS steeds niet de trappen van de glijbaan op kon klimmen, maar het mocht echt niet meer. Dan nog maar spelen tot 12 uur in het ondiepe gedeelte. Hier vermaakten ze zich nog heerlijk. Weer thuis ging ik gelijk mijn bed in. Ik vind zwemmen heel leuk, maar het kost ook veel energie. Ik bleef lekker lang in bed liggen, maar dat mag ook na zulke leuke dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *