Collecteweek 2024

In 2020 ben ik mij voor het eerst in gaan zetten voor de MS-collecteweek met een digitale collectebus. Het jaar erna had ik mij aangemeld als coördinator voor de Collecteweek, maar Bergschenhoek had al en coördinator, dus werden wij collectant. We schokken dat er weinig collectanten in Bergschenhoek actief waren, dus besloten wij zoveel mogelijk avonden te collecteren en vroegen hierbij hulp van vrienden en familie. In 2022 heb ik de coördinator-functie alsnog op mij genomen.

De Collecteweek was dit jaar van 27 t/m 31 mei. Eind maart had ik al mensen gevraagd om te helpen met collecteren, zodat er elke avond iemand met ons mee kon lopen. Half mei had ik de collectebussen al bij de collectanten gebracht die zelf in Bergschenhoek wonen en de straten verdeeld.

Zo konden wij op 27 mei al direct beginnen. Ik had alleen een accu van de rolstoel bij mijn ouders op de camping laten liggen, dus ik had maar heel weinig batterij. Daarom besloten we dat ik lopend zou starten met onze dochter en dat mijn vriend haar 45 minuten later zou komen ophalen en dan de rolstoel voor mij meenemen. Het lopend collecteren ging best goed en onze dochter had er veel plezier in. Ondertussen waren ook mijn zus en neefje aangesloten, dus konden we flink wat straten lopen. Helaas had mijn neefje een lekke band toen het collecteren erop zat, dus legden we zijn fiets bovenop de rolstoel in de auto en bracht ik hem thuis.
De tweede avond zou mijn vriend lopen samen met Jim, maar er werd veel regen voorspeld. We overlegden met Jim en hij kon ook op vrijdag aansluiten. Collecteren met een paraplu is heel onhandig, omdat je dan een hand te kort komt om aan te bellen. Ik wilde nog wel samen met onze dochter collecteren met paraplu in onze straat. Samen ging dat heel goed. Onze dochter de collectebus en ik belde aan. Zo deden we toch nog 6 rijtjes. Thuis legden we samen onze dochter op bed en ging mijn vriend nog een uurtje collecteren toen de bui voorbij was.

Woensdag was alweer de derde collecte-avond. Na het vroege avondeten collecteerde ik nog 45 min met ons dochtertje in onze straat. Ze had er niet zoveel zin meer in, dus speelde ze ook lekker in de speeltuin. Ondertussen was mijn vriend ook op pad gegaan met een vriendin om ook te collecteren. Ik moest onze dochter dus ook op bed leggen, maar gelukkig hielp ze goed mee. Ik geef op zo’n moment ook wel bij haar aan dat ik erg moe ben en ook naar bed wil. Ik wachtte tot mijn vriend weer thuis was en even kon vertellen hoe het gegaan was.

Donderdagavond was mijn laatste collecte-avond. Ik ging deze avond met een vriendin. We begonnen om 18.15 uur en waren vlot de laatste straten in onze wijk door. We pakten nog even de auto om nog één extra straat in een andere wijk te collecteren. Deze is te lopen in een half uurtje en daar zitten vaak een paar gulle gevers tussen. Ik liep dit gedeelte, omdat ik geen zin had om de rolstoel in en uit de auto te halen. Bij ons thuis dronken we nog een theetje om op te warmen en na te kletsen. Het is altijd een hele inspannende week, maar ook erg gezellig.

Ook had ik vanaf maandag mijn digitale collectebus weer verspreid en ook hier stroomden de donaties weer binnen, echt heel mooi om te zien!

De laatste avond nam mijn vriend volledig voor zijn rekening. Ik had namelijk een Lustrumfeest van mijn roeien. Toen de mannen terug waren maakte ik nog koffie voor hen en werden de collectebussen geteld. In heel Bergschenhoek hadden we met z’n allen €2223,- opgehaald en met mijn digitale collectebus €1564,-. Wat een enorm bedrag weer! Iedereen ontzettend bedankt voor de hulp en bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *