Familieweekend

Met mijn familie gingen we naar Roompot Weerterbergen. Wij hadden een 6 persoons huisje met een early check-in en de rest had een 14-persoons huisje. Ons huisje viel enorm tegen. Het was erg donker en had een onaangename geur. Ook hadden we schimmel in de koelkast, dus ik belde direct naar de receptie. Ze zouden iemand sturen om het schoon te maken, maar dit duurde zo lang dat mijn vriend het maar zelf deed. We lunchten met mijn ouders en zus met kids in ons huisje. Toen ik naar bed wilde, ging de rest naar het zwembad en wachtten mijn vriend en vader tot de boodschappen bezorgd werden. Na mijn dutje ging ik naar het grote huis en kwam de rest al snel terug uit het zwembad en arriveerde ook mijn broertje met zijn gezin. We aten frites met z’n allen en spraken af om de volgende ochtend om 10 uur weer te gaan zwemmen. Mijn vriend ging met ons dochtertje terug naar ons huisje en ik bleef nog thee drinken en speelde Mahjong met mijn ouders en zus, twijfel de rest de kids op bed legden. Na een paar potjes werd het voor mij ook tijd om naar bed te gaan. Ons huisje voelde erg klam aan ondanks dat we de verwarming aangezet hadden en het duurde lang voordat ik in slaap viel.

Zaterdagochtend was het zwembad erg leuk. Na een uurtje sloeg de vermoeidheid van het korte nachtje toe en besloot ik naar het vakantiehuisje terug te gaan. Mijn moeder wilde onze dochter wel in de gaten houden. Na even gelegen te hebben gingen mijn vriend en ik met de rolstoel een stuk van het park ontdekken. Ondertussen was de rest ook uitgezwommen en lunchten we met z’n allen. Hierna ging ik een dutje doen. Toen ik wakker werd, zocht ik de rest op bij de kinderboerderij. Onze dochter was net van een ijzeren trap gevallen. Ze had lelijke wonden en ze wilde terug naar het huisje, dus daar gingen we weer. Gelukkig had ze maar kort nodig om bij te komen, want we gingen naar restaurant Schuttershoeve. Hier was een speeltuin bij waar de kids zich goed vermaakten en wij daardoor heerlijk konden kletsen met z’n allen. Weer terug legde mijn vriend onze dochter op bed en speelden we weer Mahjong. Zo leuk, want dit speelden we vroeger thuis regelmatig, maar hierna nog nauwelijks omdat je vier spelers nodig hebt.

Voor zondagochtend hadden we nog geen plannen gemaakt. Een aantal wilde weer zwemmen, maar dit was voor onze dochter met alle wondjes geen optie. Zij wilde graag glowgolven en mijn neefje, nichtje en vader wilden ook wel mee. Het was een mooie baan en ik was degene die de scores bijhield. Als we met z’n drietjes gaan doe ik altijd wel mee, maar nu spaarde ik mijn energie. De rolstoel paste niet door het parcours, maar we mochten een gewone stoel gebruiken en deze verplaatsen de mannen steeds voor mij. Mooie oplossing. Na de lunch en mijn middagdutje maakten we nog foto’s met z’n allen en haalden we een ijsje. Het werd tijd voor het afscheidsdiner. Wij bleven met mijn ouders tot maandag, maar de rest ging naar huis. Mijn vriend legde onze dochter alweer op bed. Zo fijn dat hij dit alle dagen deed, zodat ik nog kon blijven hangen. Ik bleef nog even een kopje thee drinken, maar was eigenlijk te moe, dus ging ik al snel terug naar ons huisje en naar bed.

Onze laatste ochtend was aangebroken. Nadat ik de slaapkamer van onze dochter en mij uitgeruimd had, ging ik met onze dochter met de rolstoel naar de winkel, het vuilnis wegbrengen enz. terwijl mijn vriend de auto inpakte en het huisje ‘schoon’ achterliet. Het huisje was in elk geval vele malen schoner dan dat wij het aangetroffen hadden, maar nog steeds hingen er veel spinnenwebben en was de onaangename geur er nog steeds. We hadden hierover al bij de receptie geklaagd, maar er werd niets aan gedaan. Ik ga hierover nog een klacht indienen. Gelukkig hadden we veel tijd in het andere huis en buiten door kunnen brengen.

Onze dochter wilde nog graag een skelter huren, dus maakten we met mijn ouders nog een leuke wandeling over het park. Als afsluiting dronken we nog wat op het terras met een stukje vlaai erbij voor mijn moeder en vriend. Vaak nemen ze dit niet, omdat mijn vader en ik glutenvrij eten en dus niet mee konden eten, maar wij hadden ook nog een lekkere koek bij ons. Een leuke afsluiting van een gezellig familieweekend. Bij thuiskomst brachten we onze dochter naar de BSO (daar is ze altijd op maandagmiddag) en kon ik rustig slapen en kon mijn vriend nog een paar uurtjes werken. Super fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *