Zwembad en strand

Wat een heerlijke start van de zomervakantie met zonnig weer. Waar we dinsdag bij Plaswijck Park nog een flinke regenbui hadden, terwijl we in de binnenspeeltuin waren, was het vrijdag en zaterdag flink warm. Vrijdag bleven we gewoon thuis en had ik eerst met onze dochter de vakantieboodschappen gedaan. Daarna had mijn vriend een zwembadje voor haar neergezet en kwam haar vriendje spelen. Mijn vriend was de hele week al verschillende klussen in huis aan het doen, zodat hij niet mee kon met onze uitjes. Helaas lukt het ons alleen om dat voor elkaar te krijgen op deze manier, want als ik terugkom van een uitje heb je aan mij ’s middags niets meer, dus dan stopt het klussen.

Zaterdag bestond het buitenbad in Bergschenhoek 15 jaar en was dat feestelijk aangekondigd op Facebook. Ik had gelijk kaartjes gekocht en om 10 uur waren we er. Mijn zus kwam ook met haar gezin, dus dat was erg gezellig. Het buitenbad was nog koud, maar met 30 graden heerlijk verfrissend. Onze dochter mocht voor het eerst van de twee duikplanken af. Zelfs ik nam nog een paar keer een duik van de lage duikplank. Wat speelden de kids heerlijk. Ook nog een tijd in het kinderbadje waar ook extra spelletjes opgesteld stonden. Na 12 uur werd het wel tijd voor een plekje in de schaduw. Mijn zus vroeg of ik voor de volgende dag al plannen had en of ik met haar en d’r dochter met Sanne naar het strand wilde. Natuurlijk leek mij dat een goed idee. We bleven nog tot 14 uur.

Zondagochtend regende het erg hard. Mijn zus en ik belden even, maar we besloten toch te gaan. Toen ik hen ophaalde had mijn zus het briljante plan om richting Hoek van Holland te gaan. Daar zouden de buien eerder weggaan en dat klopte. Onderweg stopte het met regenen, zodat we een plekje op het strand dicht bij de waterlijn zochten. Ik was daar nog nooit op het strand geweest, maar het was prima. Erg leuk met de haven en de containerboten die langsvaarden. We hadden geen idee waar we goed glutenvrij konden lunchen. Online stond het nergens vermeld en we hadden ook geen zin om het bij de strandtenten te gaan vragen. We kozen ervoor om op de terugweg bij MC Donalds te gaan lunchen. Dit vonden onze dochters natuurlijk een goed idee, dus dat was een mooie afsluiting van ons weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *